Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Arteglam Покажи съобщение
    Няма ли да е по-добре първо да ги изчистя от мръсотията и после да ги пръсна с тази чудесия. Защото имам чувството, че ако ги намокря и ще им излезе цялата гадост после върху стъклото ми.
    Просто ги напръскай, ако не се получи тогава си усложнявай живота с разглобяване и чистене.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Мен като цяло ме е страх да разглобявам каквото и да е, защото не знам дали няма по-зле да стане. Принципно за всяко нещо си има хора, които разбират и според мен е правилно на тях да се остави да свършат работата. Това, че сме свикнали българите всичко да си правим сами, защото от всичко разбираме, не ми се струва много правилна стратегия. Съдя по това като гледам хората, които си мислят, че схващат нещо от моята професия, правят такива големи поразии, че после цял живот страдат, само защото са решили да си спестят някой лев. Колкото и много да ми се иска да разбирам от коли и всичко сам да си правя, уви не ми е останало време и с това да се занимавам.
      Извинявам се за монолога. Ще си купя тези дни един спрей и ще пробвам да пръсна с него и ще докладвам ;]
      В този ред на мисли, може ли някой да ми каже каква е крушката, която осветява третия бутон, който служи за регулирането на потока на въздуха в купето. Тези кръгличките, които се намират под касетофона. Нещо ми е изгоряла светлината и страшно много ме дразни вечер. Разваля естетиката. Също ако може и линк към онова клипче, което показва как се сваля касетофона и се сменя тази крушка, че не мога да го открия. Да мога да си купя и да пробвам да си я сменя. Благодаря.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.

Comment

• Амии... вади се цялата конзола.Що не идеш до Иво, pinanfarina.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Днес бях при него, ама за други неща ще му карам колата понеделник. Просто не искам да го занимавам с такива дребни глупости. Човекът си има по-важна работа.

Comment

• Колеги до централния плафон с двете крушки имам бяла свободна букса.
            Тя за огледало със сензор за дъжд ли е ?
            Mercedes S320 W220
            Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Просто ги напръскай, ако не се получи тогава си усложнявай живота с разглобяване и чистене.
              Пробвах с пръскане. Нямаше ефект. Мъчи се прозорецът. Предполагам от машинката е нещо, не знам. Пак като успявам на шано да го затворя от 10 опита и не остава отворен като си заключвам колата.

Comment

• Първоначално публикувано от Arteglam Покажи съобщение
                Пробвах с пръскане. Нямаше ефект. Мъчи се прозорецът. Предполагам от машинката е нещо, не знам. Пак като успявам на шано да го затворя от 10 опита и не остава отворен като си заключвам колата.
                Обикновено тръгват след смазване. Значи разглобяване. Може стъклото да стои накриво в държача, трябва да се регулир да не се криви..
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Ще кажа значи на майстора утре, ако му остане време да го погледне.
                  Искам да попитам с какво си мажете таблото, защото пробвах първо със спрей, после с някакъв бял препарат и с една мазна гъба и все не ми стои лъскаво и сякаш никакъв ефект няма. По гладките и кожените повърхности става блясък, но по грапавото само някакви петна. Визирам отгоре черното (не знам дали на всички купета е такова) където са шлюзовете за въздуха и отстрани на вратите. Също така може ли с нещо да си почистя/освежа седалките без да се налага да ги махам. Не са кожени. Сив ми е салона. Също така смятам да си купувам някакви калъфи за седалки. Ако имате наблюдения за нещо, което да става за 147ца и да е черно с червено, ще се радвам да посочите линк. Сигурно има и други теми във форума на тези теми, но нещо не успявам да ви се справя с търсачката.

Comment

• на някой да му е останала пластинка за егр от по-дебела ламарина,че от кенче за бира нещо не ми се струва удачно.

Comment

• Сложи
                      Я двойна ако те съмнява нещо
                      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
                        на някой да му е останала пластинка за егр от по-дебела ламарина,че от кенче за бира нещо не ми се струва удачно.
                        Тъкмо днес си ги взех от лазерното рязяне 2мм дебела.
                        Обади се.
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Тези стъкла нямат реглаж.Най честия проблем е в един водач който се намира в горната част на стъклото от задния край.Седи вътре в уплътнението,а за стъклото е хванат с нит.Той държи стъклото да не се криви.
                          Attached Files
                          Last edited by alfista 96; d.m.y г., 08:51.
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                            Тези стъкла нямат реглаж.Най честия проблем е в един водач който се намира в горната част на стъклото от задния край.Седи вътре в уплътнението,а за стъклото е хванат с нит.Той държи стъклото да не се криви.
                            Ще ходя уж при някакъв специален майстор, който прави стъкла и машинки. Ще видя той какво ще каже. Ама парички трябва да събера ;]

Comment

• Колеги, нали попринцип Талянците слагат една и съща инсталация на всички коли и после просто закачат допълнителните екстри.
                              Та въпроса ми е:
                              На 156 фейслифт има ли свободни букси и окабеляване за сензор за дъжд сложени заводски ?
                              Mercedes S320 W220
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

• Датчикът ми на задната дясна врата нещо полудя. Постоянно ми дава грешка, че е отворена, включва и ми изключва задната лампа в купето и свири като побяснял бордовия. Въпреки, че му изключих звуците и пак си пищи говедото. Някакви идеи за бързо реагиране?

Comment

Working...
                                X